Korang , Jangan Lupa Klik Like Taw !! :)

● 5 Cerita LawakCerita 1
Ketika saya baru masuk ke lift, sorang wanita masuk dan menekan butang 2 dan kemudian butang 4, manakala saya pulak menekan butang 18 untuk ke tingkat 18. lift pun naik la dan berhenti di tingkat 2, tp wanita tue tak keluar. kemudian lift berhenti pulak di tingkat 4, tp wanita tue pun tak keluar juga dan lift pun mula naik.. maka bertanyalah saya pd wanita tue, "akak (sbb nampak cam tua dr saya) dah terlepas tingkat yg akak nak naik..""ooo.. saya nak ke tingkat 24", jawabnya selamba..."tp td akak tekan butang 2 dan 4" tanya saya lagi tak puas ati.. "astaga!!! nilah akibatnya kalau terlalu lama bekerja dgn kalkulator"sambil menggaru kepala...

Cerita 2
Seorang eksekutif muda dengan penuh semangat bercerita pada temannya tentang kehebatan komputer yang baru dimilikinya. "Bayangkan ! komputer saya ini setiap hari mampu menyelesaikan setengah dari pekerjaan saya". "Lho ... kenapa kamu tidak membeli dua komputer" sahut temannya.


Cerita 3
Jake sedang berbaring di tempat tidur kerana uzur..hanya wait masa hilang nyawa. Isterinya, Susan berada disampingnya. Susan memegang tangan yang lemah dan tangisan air mata keluar dari matanya. Ketika Susan berdoa, ia memandang isterinya dan bibir yang pucat mulai berkata secara perlahan.. "Susan,isteriku," ia berbisik. "Suamiku, jangan berbicara, berehatlah." "Susan, saya harus mengakui sesuatu," ia berkata dengan lemah."Tidak ada yang perlu di akui," jawab Susan dengan bersedih."Semuanya baik-baik saja, tidurlah," kata isterinya sambil menangis."Tidak saya ingin mati dengan damai. Susan, saya telah berlaku curang dengan kakakmu, teman baikmu, dan ibumu." "Saya tahu... ," jawabnya."Kerana itulah saya meracuni kamu.... "


Cerita 4
Pada suatu ari, ada sorang anak dimarahi bapanya kerna tak lulus exam.. dalam report kad semuanya merah² belaka.... jd, bapanya membanding²kan anaknya dengan anak jirannya yang cerdik dan pandai... bapa : "kamu tak penah belajar ke? lihat anak jiran sebelah, report card dia tak de pun merah². dia anak yg cerdik....tak macam kamu, malas betull... " kerana kesal dibanding² si anak menjawab: "yelaaaa bapa... anak jiran sebelah kan bapanya cerdik......" bapa :??


Cerita 5
Dua orang sahabat baik pergi ke sebuah kedai makanan segera untuk memesan minuman ringan. setelah pesanan sampai, mereka masing² keluarkan roti sandwich dan mula untuk makan. pemilik kedai yg dari tadi asyik memerhatikan tingkah laku mereka terus menuju ke arah mereka dan seraya berkata, "Maaf en, anda tidak dibenarkan memakan sandwich Anda sendiri di sini!".. maka dua org sahabat itu perpandangan, sesama mengangkat bahu dan mula menukar sandwich memasing....No comments:

Post a Comment

Entri Blog Lain